Vorig jaar bracht staatssecretaris Wilma Mansveld (PvdA) nog een werkbezoek aan Leiden. Ze liet zich daarbij door Gijs Holla bijpraten over de poortjes op Leiden Centraal. (Foto's: Chris de Waard).

Stationspoortjes Leiden Centraal blijven open

mansveld03.jpg

De poortjes die de NS al jaren geleden illegaal heeft neergezet aan weerszijde van de centrale hal van station Leiden Centraal gaan niet dicht. Dat zegt wethouder Strijk in reactie op uitlatingen van staatssecretaris Mansveld (PvdA) eerder deze week. Mansveld beloofde dat in heel Nederland de poortjes dicht gaan om zo het personeel van de NS te beschermen. Aanleiding waren een aantal nieuwe incidenten, waaronder een ernstige mishandeling.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195649818″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Volgens Strijk is de gemeente Leiden nog steeds in gesprek met de spoorwegen en is daar heel duidelijk welk belang Leiden hecht aan de vrije doorgang in de stations traverse. Hij verwacht pas over een aantal maanden een oplossing waar iedereen mee kan leven.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195649764″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Gijs Holla, de Leidse PvdA-fractievoorzitter, heeft wel begrip voor de uitlatingen van de staatssecretaris nu NS-personeel recent keer op keer geconfronteerd wordt met agressie. “We hebben ook niks tegen de poortjes, ze staan alleen op de verkeerde plek. Als de NS ze zo neerzet dat de doorgang openblijft, kan het zo geregeld zijn.”

Advertentie

Leiden Politiek ovpoortjes stationspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×