Lopen tegen racisme: de Freedom Walk

Het Levenbeschouwelijk Platform Leiden, een vertegenwoordiging van Leidse gemeenschappen van uiteenlopende geloofsovertuigingen, roept iedereen op deel te nemen aan de Freedom Walk op zaterdag 21 maart. Deze wandeling door de Leidse binnenstad vindt plaats in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

“In deze Freedom Walk willen we onze stem verheffen voor vrede, vrijheid en gelijkwaardigheid van iedereen. Voor de vrijheid van pers, meningsuiting en het fundamentele recht van alle mensen om hun leven in te richten op basis van in vrijheid gekozen levensovertuigingen”, aldus de initiatiefnemers.

De Freedom Walk start om 15.00 uur op het Stationsplein, om vervolgens een uur later aan te komen bij het stadhuis. Daar worden de wandelaars opgewacht door wethouder Roos van Gelderen en commissaris van de Koning Jaap Smit. Daarna gaan verschillende partijen en organisaties met elkaar in gesprek. De Gemeente Leiden en diverse maatschappelijke organisaties ondersteunen het initiatief. Ook de komende tijd worden er nog verschillende bijeenkomsten onder de noemer Freedom Talk georganiseerd.

Leiden freedomwalk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×