Wilde achtervolging eindigt in Leiden

Agenten hebben gisteren in de Leidse Meidoornstraat twee verdachten aangehouden na een wilde achtervolging op de A4. De bestuurder was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Ook had hij een groot geldbedrag en meerdere telefoons bij zich.

Ter hoogte van Rijswijk zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid voorbijrijden. Stoptekens negerend besloot de chauffeur het gaspedaal nog verder in te drukken. De man reed zó hard dat meerdere politie-eenheden hem niet bij konden houden.

Een politiehelikopter zag het voertuig even later in de Meidoornstraat staan en stuurde er direct agenten op af. Die zagen in daar een taxi wegrijden en hielden deze vervolgens staande. De verdachten, een 45-jarige Haarlemmer en een 45-jarige Leidenaar, bleken inderdaad in de taxi te zitten. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×