Ontwikkelaar houdt vast aan Greentower: raad stelt besluit uit

De Leidse gemeenteraad neemt meer tijd om tot een besluit te komen over de bouw van een woontoren aan de rand van het Bètaplein achter het ROC Lammenschans. Die zogenaamde Greentower stond gisteren op de agenda van de raadscommissie, maar een meerderheid wil eerst meer duidelijkheid over de toekomst van het ROC. Onder meer omdat ook de bouw van een fietsenstalling deel uitmaakt van het besluit. Het ROC Leiden zou daar aan meebetalen, maar komt die afspraak niet meer na. Het vaststellen van het bestemmingsplan komt nu een maand later terug in de raad.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195649263″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Joost Vullings van het comité Nee tegen de toren hoopt dat van uitstel ook afstel komt, maar vreest dat dat tegen beter weten in is.

Overigens heeft ontwikkelaar Green Real Estate de gemeente laten weten niks te zien in het alternatieve plan dat het buurtcomité ‘Nee tegen de toren’ liet maken door een architectenbureau uit Rotterdam. Hogere kosten en lagere opbrengsten zorgen ervoor dat dat plan als onhaalbaar aan de kant wordt geschoven. Ook wil de ontwikkelaar niet meer sleutelen aan het eigen plan dat eerder al werd aangepast tot een Greentower 2.0.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/195649299″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 Wethouder Laudy vindt het jammer dat het besluit is uitgesteld, maar uit die maand vertraging vloeit verder geen bloed.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194526137″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Onlangs trok een delegatie van de Leidse PvdA de Professorenwijk in om van de bewoners zelf te horen wat ze van de plannen voor de Greentower vinden.

Leiden Politiek greentower


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×