Jeroen Schrama (rechts) geeft uitleg in de moestuin van de Heemskerkstraat. (Foto: Chris de Waard)

Heemskerkstraat bereikt finale Klimaatstraatfeest

De Heemskerkstraat heeft, als enige Leidse straat, de finale bereikt van het Klimaatstraatfeest. De organisator, het HIER klimaatbureau, is via deze wedstrijd op zoek naar de meest klimaatneutrale straat van Nederland. Bewoners kunnen met allerlei energiebesparende acties punten verdienen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 18 april en krijgt een geldprijs van €10.000, bedoeld als budget om een klimaatneutraal straatfeest mee te organiseren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/196312376″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Jeroen Schrama, duo-raadslid voor de Partij voor de Dieren en bewoner van de Heemskerkstraat, zet zich in voor de prijs. “Ik ben bezig de wijk energieneutraal te maken. Ik heb een informatieavond gehouden voor wijkbewoners over isolatie en energieopwekking. Daar is een projectgroep uit voortgekomen. We willen de wijk snel zo energieneutraal mogelijk maken, dus dat past wat dat betreft prima in het straatje van het Klimaatstraatfeest.”

“Winnen wordt moeilijk”, denkt Schrama. “Maar iedereen in de top tien valt in de prijzen. We staan nu veertiende. Ik hoop dat we net die top tien gaan halen, om een feestelijke bijeenkomst over duurzaamheid te kunnen houden in de wijk. Maar dat kan alleen als er veel mensen uit de Heemskerkstraat zich deze maand nog aansluiten bij ons. Nu zijn we met zijn drieën actief. Als we nog een paar gezamenlijke acties doen, kunnen op die manier nog forse punten worden gehaald. Dus doe vooral mee!”

Jezelf aanmelden kan via de site.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×