Twaalf voertuigen werden gisteren direct weggesleept bij de grote controle die belastingdienst, douane en politie gisteren hielden in Leiden zuid-West. (Foto's: Sleutelstad).

Weer grote verkeerscontrole van politie en belasting

Op het parkeerterrein van zwembad De Vliet is gisteren een grote gezamenlijke controle gehouden door belastingdienst, douane en politie. Langs de Voorschoterweg werden nummerborden van passerende auto’s gescand. Zodra daar iets uit naar voren kwam, bijvoorbeeld een openstaande boete of een belastingschuld, werden de betreffende auto’s het parkeerterrein op gedirigeerd.

20150319_095925De politie scande ruim 9500 voertuigen. Bij 100 daarvan besloot de politie nader onderzoek in te stellen. Daarbij werden twee bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol reden. Verder had één persoon nog 360 dagen gevangenisstraf openstaan en kregen negen automobilisten een bekeuring voor onder ander rijden zonder rijbewijs, niet verzekerde auto’s en voor technische gebreken.

Ook de Belastingdienst boekte resultaten. Ze namen 33 voertuigen in beslag. Twaalf werden er direct weggesleept. Daarnaast werd er bijna € 40.000 aan achterstallige belastingen geïnd.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×