Overvolle ondergrondse afvalcontainer in Leiden. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeentelijk verbeterplan afvalcontainers

De gemeente Leiden komt met een verbeterplan voor de afvalcontainers in Leiden. Hierdoor wordt de capaciteit van de kunststofafvalcontainers vergroot en kan er sneller worden gereageerd op piekaanbod bij alle afvalcontainers. Wethouder Laudy (VVD, Bouwen en Openbare Ruimte) heeft zijn plan aan de raad gestuurd.

In het voorstel maakt de wethouder bekend dat vanaf april de eigen dienst de inzameling van het glas-, papier- en kunststofafval zal verzorgen. Hierdoor wordt de inzameling flexibeler en kans op overvolle containers verkleind.

De capaciteit van de vijftien kunststofcontainers moet worden vergroot, daarom worden versneld ondergrondse perscontainers geplaatst. Hierdoor kan vijf tot zes keer meer afval worden opgeslagen. Daarnaast komen er meer inzamelpunten. In totaal trekt de gemeente daar 455.000 euro voor uit.

Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×