De ShrubBERRY in actie (Foto's: Maarten Mulder)

IT-studenten vestigen record met dansende ballen

Afgelopen vrijdag zijn informaticastudenten van de Hogeschool Leiden geslaagd in hun recordpoging een kunstwerk van 96 computergestuurde ballen te laten dansen. De studenten maakten deze ‘ShrubBERRY’ als project voor de zogenaamde Challenge Week van hun opleiding.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197281852″]

Omstreeks 16.15 uur werd het kunstwerk met een druk op de knop geactiveerd. De ballen gingen vervolgens langzaam bewegen en begonnen gezamenlijk verschillende vormen aan te nemen: missie geslaagd. Het record moet nog wel officieel worden goedgekeurd door het Guinness Book of Records. De studenten zijn bezig de benodigde documenten naar de organisatie op te sturen.

De ShrubBERRY is een verzameling van 96 ballen die, gegroepeerd in een rechthoek, hangen aan een grote metalen stellage. Elke afzonderlijke bal wordt aangestuurd door een door de studenten geprogrammeerde minicomputer. Het is de bedoeling dat de ballen nog jarenlang bezoekers blijven verwonderen bij de Rode Trap van de Hogeschool.

[youtube //www.youtube.com/watch?v=i-X3QNG7Gbw&w=560&h=315]

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×