Wijkwethouder Marleen Damen spreekt op de gemeentelijke Wijktop 2015. Eerder wegbezuinigde wijkmanagers keren terug als wijkregisseur. (Foto's: Chris de Waard).

Enorme belangstelling voor Wijktop 2015: wijkregisseurs keren terug

De Leidse PvdA ging vorig jaar de verkiezingscampagne in als de partij voor de wijken met als slogan ‘En nu de wijken’. Dat wekt verwachtingen en toen de partij in het college ging deelnemen kreeg wethouder Marleen Damen dan ook de nieuwe portefeuille ‘wijken’. Dinsdagavond was er een erg zichtbaar resultaat van haar inspanningen: de Wijktop 2015. Niet alleen Damen kwam opdraven. Ze nam haar collega-wethouder Roos van Gelderen en Paul Laudy ook mee. Die eerste gaat bijvoorbeeld over de sociale wijkteams, Laudy over de inrichting van de openbare ruimte.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197788097″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Talloze wijkvertegenwoordigers en organisaties waren uitgenodigd voor een speciale wijktop in het gebouw Nieuwe Energie. Daar werden onder andere drie wijkregisseurs gepresenteerd. Naar een vierde wijkregisseur wordt nog gezocht. Ze moeten een verbindende factor gaan vormen tussen wijken met wensen en de ambtenarij.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197925708″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Naast de wijkregisseurs die gaan helpen om zaken tot stand te brengen is er ook extra geld uitgetrokken voor de leefbaarheid in de wijken. Voor de lopende collegeperiode gaat het om 600.000 euro.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×