Ruim 40 leerlingen van het ID College doen mee aan de '24 hour Xtreme MBO Xperience'. (Foto: Rolf Eijgenraam).

Leerlingen ID College lossen schuldproblemen op

Ruim 40 studenten welzijn van het ID College gaan tijdens ’24 hour Xtreme MBO Xperience’ op zoek naar creatieve oplossingen voor schuldproblemen. De leerlingen van de school aan het Rapenburg krijgen vanavond en vannacht lessen en workshops en gaan aan de slag met een eigen plan. De winnaars, die morgen bekend gemaakt worden, verdienen een cheque van enkele honderden euro’s om hun idee te verwezenlijken.

Eric Baars van het ID College heeft veel vertrouwen in de uitkomst van de actie. “We willen dat schuldproblemen die we in de stad tegenkomen ook echt aangepakt worden”, aldus Baars. Ook wethouder Marleen Damen denkt dat de leerlingen goede ideeën hebben. “Als er een groep is die daar goed over na kan denken, zijn dat de jongeren zelf wel”, vindt Damen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197810855″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Advertentie

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×