Doek valt voor Muziekhuis ondanks massale steun uit de stad

Meer dan 9.000 steunbetuigingen werden er vanavond door het muziekhuis overhandigd aan voorzitter Moniek van Sandick van de raadscommissie Werk en Middelen die zich boog over het besluit van cultuurwethouder Strijk om de exploitatie van het Muziekhuis en concertzaal de Qbus per 1 mei over te dragen aan BplusC. Tevergeefs. Een ruime raadsmeerderheid steunt de wethouder.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197934245″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Reportage manifestatie ‘Qbus needs to stay’ voor het Leidse stadhuis (Door: Chris de Waard).

GroenLinks gaat nog wel een motie indienen voor het behoud van het Muziekhuis en de Qbus, maar de uitslag staat eigenlijk al vast. Die oproep gaat gesteund worden door een minderheid van GroenLinks, de SP en de Partij voor de Dieren. Opgeteld goed voor 10 van de 39 zetels in de Leidse raad.

Advertentie

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis muziekhuis123


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×