Op Leiden Centraal deelde politiepersoneel vanmorgen flyers uit. (Foto's: Chris de Waard).

Politie blijft actie voeren voor meer salaris

Na vier jaar op de nullijn is het mooi geweest. zo vindt het personeel van de politie. De afgelopen tijd voerden ze daarom al een paar keer actie voor een betere cao. Ook vanmorgen was dat het geval. Op station Leiden Centraal deelden agenten flyers uit om het publiek te informeren over de reden van hun acties: “Het politiewerk verdient meer waardering,” zo staat er te lezen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/197804928″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Er werd dit keer voor het station gekozen om ook de collega’s van de NS een hart onder de riem te steken. NS-personeel was de afgelopen periode regelmatig doelwit van scheldpartijen en zelfs mishandeling. Met de massale aanwezigheid van de agenten tijdens de ochtendspits sneed het mes dus aan twee kanten.

Ook morgen wordt er in Leiden door de politie actie gevoerd. Net als vorige week gaan op het Stadhuisplein de sirenes aan. Ook In Den Haag wordt morgen een lawaaidemonstratie gehouden voor een betere politie-cao. Daar gaan rond het Binnenhof de sirenes van de politievoertuigen aan, zodat ook de nieuwe minister Ard van der Steur bereikt wordt.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×