Ook de Stadstimmerwerf zal morgenavond onverlicht zijn.

Leiden doet een uur het licht uit

Morgen om 20.30 uur zal de Leidse binnenstad zich een uur lang hullen in duisternis. Althans, rond een tiental gebouwen en monumenten. De gemeente doet zo mee met Earth Hour, een wereldwijd project van het Wereld Natuur Fonds dat aandacht vraagt voor de aarde en haar kwetsbaarheid, en roept alle inwoners van Leiden op ook om 20.30 de lichten te dimmen.

Onder meer het stadhuis, de Burcht en de Zijlpoort zullen zaterdag een uur onverlicht zijn. De gemeente wil via deze actie laten zien duurzame verlichting serieus te nemen. “Het beleid is erop gericht niet te verlichten als dat niet nodig is en verlichting te dimmen waar dat kan. Leiden is ook bezig over te stappen naar energiezuinige LED-verlichting.”

Op de vraag of het überhaupt nodig is gebouwen te verlichten, antwoordt de gemeente: “Er zitten belangrijke economische en sociale kanten aan, want sfeerverlichting versterkt het gevoel ’thuis’ te zijn in Leiden. Men voelt zich ’s avonds prettiger in een aantrekkelijk aangelichte stad. De gemeente streeft naar het vinden van de juiste balans.”

Meer informatie is te lezen op www.leiden.nl/duurzaam.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×