Corpus bleek afgelopen jaar een populaire congresbestemming (Foto:  Corpus).

Flinke groei aantal internationale congressen in Leiden

Leiden heeft vorig jaar eenentwintig internationale congressen gehuisvest, goed voor 10.250 congresdagen. Dat komt neer op een stijging van zestien procent ten opzichte van 2013. Dat meldt het Leiden Convention Bureau, dat is opgericht om meer internationale congressen naar Leiden te halen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198580562″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

De stijging zou goed zijn voor een extra drie miljoen euro in kas. Het Leiden Convention Bureau, dat deel uitmaakt van Leiden Marketing, is blij met de toename en ziet het aantal congressen de komende jaren alleen maar groeien. “Dat heeft voor een groot deel te maken met het vorig jaar opgezette netwerk waarbij vijfenzeventig hoogleraren zich als ambassadeur inzetten. Leiden zit in de lift als internationale congresbestemming en steeds meer mensen weten de weg naar Leiden, Stad van Ontdekkingen, te vinden.”

[youtube //www.youtube.com/watch?v=kG83_AS4z-M&w=560&h=315]

 

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×