Lezing over Plantijn en onthulling van de gerestaureerde plaquette aan de Vrouwensteeg. (Afbeelding: Peter-Paul Rubens).

Lezing en onthulling plaquette Plantijn

Op 23 april staat Sociëteit Minerva in het teken van De Frans-Antwerpse boekdrukker Christoffel Plantijn. Deze werkte van 1576 tot 1585 in Leiden en woonde aan de Vrouwensteeg op de plek waar nu Sociëteit Minerva staat. Als drukker van de Leidse Universiteit en van de Staten-Generaal werkte hij samen met Franciscus Raphelengius. Over beide heren houdt hoogleraar in de geschiedenis van het Nederlandse boek Paul Hoftijzer een lezing.

Vijftig jaar geleden werd bij de heropening van de, zes jaar eerder afgebrande, sociëteit een plaquette in de zijmuur van de sociëteit aangebracht. Deze is nu gerestaureerd en de letters zijn voorzien van bladgoud. De onthulling wordt verricht door graaf Reynald Moretus Plantin.

De lezing op Sociëteit Minerva begint om 15.00 uur. Na afloop van de lezing is de onthulling. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Reserveren is verplicht en kan via ab-actis@lsvminerva.nl

 

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×