Claudio Junior De Rosa (midden) won de Leiden Boonekamp Jazz Award (Foto: Johan Kranenburg).

Italiaanse saxofonist wint Leiden Boonekamp Jazz Award

Zondag heeft Claudio Junior de Rosa uit handen van wethouder Robert Strijk de Leiden Boonekamp Jazz Award ontvangen. De 22-jarige Italiaan won de finale van de jazzcompetitie, die in de Stadsgehoorzaal plaatsvond. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de Zimbabwaanse kunstenaar Mbenuca Hamilton, een kristallen wisseltrofee en een geldprijs van 500 euro.

De Rosa kwam als vierjarige al in aanraking met de piano, maar het was de saxofoon die hem het meeste aantrok. Hij studeert momenteel jazz-saxofoon aan het Haagse conservatorium. Hij heeft zowel solo als in ensemble al meerdere prijzen gewonnen. Nu mag hij dus ook de Leiden Boonekamp Jazz Award daar aan toevoegen.

De finale vormde samen met het OPEN festival de afsluiting van het Rhythm, Groove & Bass Festival, dat dit jaar het levenslicht zag. De organisatie van het festival spreekt van een terechte winnaar in een bijzonder sterk bezette editie.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×