Het Huigpark ligt tussen de Langegracht en de Maresingel en loopt van de e-On centrale tot aan de Houtmarkt. (Foto: Facebookpagina van het Singelpark-Huigpark).

Singelvrienden maken plan voor Huigpark

Afgelopen woensdag kwamen in het VrouwKindCentrum De Spiegeling zo’n 30 Vrienden van het Singelpark bijeen om zich te buigen over een deel van dat toekomstige park langs de Leidse singelrand: Het Huigpark. Waar de gemeente Leiden de grote projecten op zich neemt, bijvoorbeeld de aanleg van zeven bruggen die ervoor gaan zorgen dat je straks een rondje kunt wandelen aan de binnenkant van de singelrand. richten de vrienden zich op de inrichting. Te beginnen dus in het huispark. Voor dat nog jonge park is dan ook nog veel te bedenken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198547533″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Chris de Waard ging naar de brainstormsessie en sprak met Leen Ooms die de avond organiseerde, met omwonenden en met voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark.

Uit de sessie kwam een heel aantal wensen en idee├źn voor het Huigpark. Een trapje voor zwemmers en een parkdouche voor na het zwemmen, een insectenmuur met transparante wanden, een hondenspeelveld en, om van de hoge hondennood een deugd te maken: een hondenpoepfestival.

Leiden Singelpark


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×