Singelvrienden maken plan voor Huigpark

2

Afgelopen woensdag kwamen in het VrouwKindCentrum De Spiegeling zo’n 30 Vrienden van het Singelpark bijeen om zich te buigen over een deel van dat toekomstige park langs de Leidse singelrand: Het Huigpark. Waar de gemeente Leiden de grote projecten op zich neemt, bijvoorbeeld de aanleg van zeven bruggen die ervoor gaan zorgen dat je straks een rondje kunt wandelen aan de binnenkant van de singelrand. richten de vrienden zich op de inrichting. Te beginnen dus in het huispark. Voor dat nog jonge park is dan ook nog veel te bedenken.

Chris de Waard ging naar de brainstormsessie en sprak met Leen Ooms die de avond organiseerde, met omwonenden en met voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark.

Uit de sessie kwam een heel aantal wensen en ideeën voor het Huigpark. Een trapje voor zwemmers en een parkdouche voor na het zwemmen, een insectenmuur met transparante wanden, een hondenspeelveld en, om van de hoge hondennood een deugd te maken: een hondenpoepfestival.

Delen

2 reacties

  1. Was het Huigpark nog maar zoals vroeger. Grote groene vlaktes waar vaak gevoetbald werd. De 2 blauwe goals met een verschrikkelijk slecht grasveld; mooie tijden.

  2. klopt jordy. Helaas we moeten er nu kunnen zwemmen in vervuild water waar de insecten en dan honden lekker op af kunnen komen waarbij een douche komt te staan die 3x daags verschoond wordt door een toiletjuffrouw en dit alles zal er dan zo een jaar staan en dan is het gedaan met dit plan want dan blijkt het onderhoud te duur mensen er op uitgekeken zijn en klaar is het singel project maar wel zoveel geld verder wat deze initiatief nemers van het leidsche volk stelen en wat dus beter in de zorg gestoken kan worden want daar is nog geen eens iemand die de toiletten schoon maakt of de douche.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline