Statenlid Marijke Kleijweg werd bij haar afscheid geridderd door de Commissaris van de Koning. (Foto: GroenLinks Zuid Holland). Kleine foto: Alfred Blokhuizen. (Foto: Alfred Blokhuizen).

Twee GroenLinks-statenleden geridderd

Voormalig Voorschotens wethouder Marijke Kleijweg is bij haar afscheid vandaag als Statenlid van Zuid Holland geridderd. Het heeft Zijne Majesteit behaagd om haar te benoemen als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Commissaris van de Koning Jaap Smit reikte tijdens de speciale vergadering van de Staten de onderscheiding uit.

Alfred BlokhuizenMarijke Kleijweg was voor GroenLinks van 2011 tot vandaag Statenlid. Daarvoor was zij vier jaar wethouder in Voorschoten. Eerder was zij 1998 tot 2006 was zij in dezelfde plaats raadslid.

Ook oud-Leidenaar Alfred Blokhuizen kreeg bij zijn afscheid als Statenlid een lintje. Hij was sinds 2008 Statenlid en daarvoor van 1997 tot 2008 raadslid in Spijkenisse. In Leiden was hij in een ver verleden radiopiraat op de Hooigracht. Sinds vandaag is hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×