Plattegrond van Provinciale Staten in de oude samenstelling. (Afbeelding: Zuid Holland).

Zuid Holland houdt zelfde coalitie

De Provincie wordt de komende vier jaar waarschijnlijk weer bestuurd door een coalitie van VVD, D66, CDA en SP. Informateur Van Vliet heeft vandaag zijn eindrapport aangeboden aan de Provinciale Staten. “Op basis van de uitkomsten van de gesprekken met alle tien fracties kom ik tot het advies dat de vorming van een college, dat kan rekenen op de steun in Provinciale Staten van Zuid-Holland van VVD, D66, CDA en SP, de grootste kans van slagen heeft,” schrijft de informateur.

De zittende coalitie won met de verkiezingen een zetel in de Staten en komt uit op negenentwintig zetels. De VVD verloor weliswaar twee zetels, maar dat werd goed gemaakt door twee zetels winst van D66 en een van het CDA. In de Provinciale Staten van Zuid Holland zitten elf fracties verdeeld over 55 zetels. Of het College van Gedeputeerde Staten zal blijven bestaan uit dezelfde leden dat is nog onbekend. Voormalig Leids wethouder Rogier van der Sande is nu nog gedeputeerde namens de VVD. Een ding staat vast: oud-Leidenaar Jaap Smit blijft Commissaris van de Koning. Hij werd pas onlangs benoemd.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×