Burgemeester Lenferink verraste Simon Dubbelaar afgelopen zaterdagavond in de Hooglandse Kerk. (Foto/video: Emile van Aelst).

Gouden Speld van de stad Leiden voor Simon Dubbelaar

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Lenferink de Gouden Speld van de stad Leiden uitgereikt aan Simon Dubbelaar, oprichter en dirigent/kapelmeester van ‘The Band of Liberation’. Dubbelaar kreeg de onderscheiding tijdens het Jubileumconcert van de band in de Hooglandse Kerk. Dit jaar bestaat The Band of Liberation 15 jaar.

The Band of Liberation speelt al 15 jaar op het allerhoogste niveau. In Leiden speelt de band traditiegetrouw bij de dodenherdenking op 4 mei, bij de lichtjesparade, tijdens de start van Koningsdag en op 2 en 3 oktober. Buiten Leiden trad de band onder andere al op bij de Nationale Bevrijdingsdagfeesten, de Veteranendagen en bij talloze taptoes. Bij de afgelopen internationale viering van de landing van Normandië – op 6 juni 2014 – speelde de band in Frankrijk voor de vele internationale gasten, waaronder enkele staatshoofden. Na de herdenkingsdienst werd de 4e CD van de band uitgereikt aan The Prince of Wales, Prins Charles. Vier jaar geleden organiseerde Simon Dubbelaar voor het eerst de Military Historie Days in maart. Tegenwoordig is deze dag niet meer weg te denken in Leiden en brengen veteranen uit het hele land een bezoek aan de stad.

//www.leidseglibber.punt.nl/content/2015/03/Mooi-jubileumconcert-The-Band-of-Liberation-gouden-speld-voor-Simon-Dubbelaar-convenant-Irene-Brigade-en-optreden-Rebecca-Robinson

De band manifesteert zich echt als ‘Leidse’ band en is daarmee een van de visitekaartjes van Leiden in binnen- en buitenland. Simon Dubbelaar is het gezicht van de band en hij is zodoende echt een ambassadeur van de stad Leiden. Gezien het langdurige karakter van de activiteiten van Simon Dubbelaar, het belang en de uitstraling daarvan voor Leiden, zowel nationaal als internationaal, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om hem de Gouden Speld voor Externe Relaties van de gemeente Leiden toe te kennen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×