In de zomer van 2013 vielen enkele glazen platen uit de gevel van Level Leiden. Sindsdien staat er hekken om het gebouw. (Archieffoto: Chris de Waard).

Hekken om Level Leiden na jaren weg

De glazen gevelpanelen van het gebouw Level Leiden gaan opnieuw in de oven. Eigenaar Green Real Estate en de gemeente Leiden hebben afgesproken dat gevelpanelen een speciale behandeling krijgen: het zogenaamde ‘heatsoaken’.

In de zomer van 2013 braken diverse glazen panelen in de gevel. Ze vielen in kleine stukjes naar beneden. Sindsdien staan er hekken rondom het gebouw achter station Leiden Centraal. Green heeft opdracht gegeven om de gevelpanelen van het gebouw aan de kant van de Bargelaan en aan de zijde van het Stationsplein opnieuw te heatsoaken. De gevel aan de LUMC zijde heeft deze behandeling al eerder ondergaan. De gemeente Leiden gaat met deze aanpak akkoord. “Door het treffen van deze voorziening worden de risico’s voor de openbare ruimte gereduceerd tot een maatschappelijk aanvaardbaar niveau,” Zo laat een woordvoerder weten. Als de zijde aan de Bargelaan en aan het stationsplein zijn geheatsoakt, dan kunnen de hekken worden verwijderd.

De gevel aan de spoorzijde grenst niet aan de openbare ruimte. De gemeente vindt het de eigen verantwoordelijkheid van Green om passende maatregelen te nemen die voorkomen dat de gebruikers van die niet openbare ruimte geen gevaar lopen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×