Het ooievaarspaar in Cronesteyn heeft weer een thuis. Vandaag is een klein legertje vrijwilligers bezig geweest om het stel van nieuwe nestruimte te voorzien. Met succes. Nu is alleen het wachten nog op de terugkeer van het broedpaar. (Foto's: Sjaak van de Geijn en Mechteld van Zon).

Het ooievaarsnest staat weer

Het was even flink doorwerken en regelen vandaag, maar het is gelukt. Het ooievaarsnest in Cronesteyn staat er weer. Een nieuwe paal van tien meter lang met daar bovenop een nieuw plateau met de nodige takken. “Het zijn wilgentakken, ik hoop dat dat naar de zin is van de ooievaars,” lacht Sjaak van de Geijn voldaan terwijl hij het resultaat van een dagje vrijwilligerswerk bekijkt. “Technisch weet ik wel hoe ik dit moet doen, maar welke takken de ooievaars in hun nest willen hebben, kon niemand me vertellen.”

Advertentie

Leiden ooievaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×