Het ontheemde ooievaarspaar is vandaag weer gezien in Cronesteyn. De kans lijkt dus groot dat ze alsnog gaan nestelen als de paal vanavond weer overeind staat. (Foto's: Sjaak van de Geijn).

Ooievaarsnest vandaag al herbouwd

Vrijwilligers van Hou ’t Lokaal, de Tuin van de Smid en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid steken vanmiddag de houden uit de mouwen om het ooievaarsnest in Cronesteyn zo snel mogelijk weer op te bouwen. Ze worden daarbij ondersteund door werknemers van het Leidse bouwbedrijf Burgy.

“Als het een beetje meezit, staat het nest vanavond weer op z’n plek,” laat smid Sjaak van de Geijn vanuit de polder weten: “En waarschijnlijk ook nog op tijd. De ooievaars zijn vandaag alweer gezien.”

Leiden ooievaar


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×