Archeologen graven in oudste deel Leiden

De archeologen van Erfgoed Leiden en Omstreken gaan proberen meer te weten te komen over de ontstaansgeschiedenis van Leiden. Deze kans doet zich voor doordat de gemeente bezig is met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad.

De gemeente nodigt belangstellenden uit om bij de opgravingen te komen kijken. De archeologen zullen de komende weken uitleg geven en vragen van bezoekers beantwoorden op verschillende locaties.

Volgende week dinsdag wordt onder andere een container op de hoek van de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat geplaatst. Deze locatie ligt heel dicht bij het oudste gebouw van Leiden: de Burcht. Door onderzoek hopen archeologen meer informatie te verkrijgen over de vroegste perioden van de stad. Volgende week dinsdag kun je tussen 10.30 en 12.00 uur op de hoek van de Nieuwstraat en de Hooglandse Kerkgracht de opgravingen bijwonen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×