Het oude onderkomen achter de Sint Josephkerk werd verruild voor de loods in het archeologisch park Matilo. (Foto: PR).

Scouting Sint Jozef opent nieuw clubhuis

Scouting Sint Jozef opent deze zaterdag haar nieuwe clubhuis in Leiden. Afgelopen tien jaar is de vereniging bezig geweest om een nieuwe locatie voor hun clubhuis te vinden. Een oude loods in het archeologisch park Matilo werd de afgelopen maanden omgetoverd in het nieuwe onderkomen van de scoutinggroep.

Scouting Sint Jozef verhuisde afgelopen zomer al naar het nieuwe onderkomen. In de daaropvolgende maanden is er hard geklust door zowel vrijwilligers als een aannemer. Deze week worden de laatste werkzaamheden aan het pand verricht.

Openingsfeest

De opening wordt zaterdag gevierd. Het feest begint om 13.00 uur met een Open Dag. In het park zijn verschillende scoutingspelletjes te doen. Er is een stormbaan, er kunnen vliegers gemaakt worden en er kan geknutseld worden. De spelletjes zijn geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.

Om 15.00 uur begint het openingsfeest. Voorzitters Myriam Beck en Wouter van der Heyden zijn aanwezig. Wethouder Roos van Gelderen zal het clubhuis officieel openen. Ook wordt de nieuwe naam van het clubgebouw onthuld.

Wie meer informatie wil over lid of leiding worden is van harte welkom. Wie het pand wil bekijken om het een keer te huren, mag ook een kijkje komen nemen. Voor het openingsfeest nodigt Sint Jozef nadrukkelijk ook oud-leiding en oud-bestuursleden uit.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×