Cultuur-wethouder Robert Strijk opende de verhuisde boekhandel aan de Breestraat. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Kooyker heropend na verhuizing

Zaterdagmiddag om 14.00 uur knalde het confetti-kanon in boekhandel Kooyker. Het was de tweede opening binnen een jaar. Op 9 mei 2014 deed eigenaresse Willeke van der Meer de deuren open van de door haar overgenomen – failliete – boekhandel Polare. Voordat Kooyker door Polare werd overgenomen werkte Van der Meer er 17 jaar. Ze leerde er het vak.

De nieuwe opening heeft alles te maken met de recente verhuizing van de boekhandel aan de Breestraat. Slechts twee panden verderop vond Willeke van der Meer een pand dat kleiner is, maar vooral praktischer. Alles op de begane grond, met koffiecorner en leestafel. Het assortiment wordt juist uitgebreid. Meer reisboeken bijvoorbeeld, maar ook gaat Kooyker elektronische boeken en e-readers verkopen.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×