Na Stadslab Leiden nu ook Leidse wijklabs

Stadslab Leiden gaat het netwerk verfijnen. De komende periode komen er in steeds meer delen van de stad ook labs op wijkniveau. Deze wijklabs bestaan uit bewoners en ondernemers uit een wijk en moeten – net als bij hun grote broer Stadslab – het onbenut potentieel van mensen in de wijk gaan benutten. Tuinstad-Staalwijk krijgt de primeur: op 8 mei is de kickoff-bijeenkomst bij de fysiotherapeut aan de Herenstraat 39.

Het wijklab gaat niet alleen samenwerken met Stadslab Leiden, maar ook met zoveel mogelijk organisaties die al in de wijk actief zijn. Het wijkcomité, Libertas, maar bijvoorbeeld ook de woningbouwcorporaties De Sleutels en Ons Doel.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199991339″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wijkbewoners Lodi van Brussel en Caroline Piet zijn twee van de wijklaboranten van het eerste uur in Tuinstad-Staalwijk. 

idee

Allerlei ideeën waar de wijklaboranten van Tuinstad-Staalwijk mee aan de slag kunnen, zijn er al volop. Op twee informatie-bijeenkomsten zijn de afgelopen tijd al talloze plannen en suggesties de revue gepasseerd. Het centrale doel: de wijk mooier, socialer en veiliger maken.

 

 

Concrete zaken waarmee het eerste wijklab van Leiden waarschijnlijk mee aan de slag gaat zijn groene daken en bijvoorbeeld het organiseren van burenhulp door het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Zo’n burenhulp-project is overigens afgelopen maand ook van start gegaan in de wijk Levendaal-Oost waar Pien Lambermont druk is met inventariseren. Ze vertelde daar eind maart over op de eerste Leidse Wijktop.

In Tuinstad-Staalwijk gaat een wijkschouw door de bewoners ongetwijfeld ook nog meer plannen opleveren voor de wijk in Leiden Zuid die ligt tussen de Kastanjekade, de Lammenschansweg, de Zoeterwoudsesingel en de Schelpenkade.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×