Impressie van het aan te leggen Leeuwenhoekpark (Artist Impression: Dutch Water Design).

Aanleg Leeuwenhoekpark gaat door; 65 bomen voortijdig gesneuveld

Gisterenavond heeft de gemeente Leiden definitief besloten tot de aanleg van het Leeuwenhoekpark. Het park komt te liggen in het Bio Science Park, tussen het LUMC en Naturalis. Er komt een groot waterbassin, omgeven door essen. Grand Café De Stal krijgt van de gemeente ook de ruimte om uit te breiden. Met de aanleg zou 1,6 miljoen euro gemoeid zijn.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/200163455″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Dick de Vos van de Partij voor de Dieren is allesbehalve enthousiast over de aanleg van het park. “Ik heb de artistieke impressie gezien: een soort groene woestijn met sprietjes van bomen. Maar de rietkragen en bomen die er stonden zijn weggehaald. Dat is natuurlijk van de gekken: dat je bomen weghaalt om er nieuwe bomen neer te zetten. Dit college heeft geen toezicht op de situatie. Met name op het Bio Science Park is een enorme kaalslag bezig en daar willen we een eind aan maken. Kappen met kappen!”

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/200163124″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Robert Strijk erkent dat er fouten zijn gemaakt. “Wat er ernstig fout is gegaan is dat er, vooruitlopend op het besluit, 65 bomen waren verwijderd zonder dat de gemeente Leiden daar opdracht toe had gegeven. De verantwoordelijke aannemer had dat nooit mogen doen.”

Strijk is verder blij met het besluit. “Ik denk dat het een heel mooi park gaat worden. Het broedseizoen afwachtend gaan we de laatste bomen weghalen om later dit jaar te beginnen het park in te richten.”

Impressie van de uitbreiding van De Stal (Artist Impression: Popma en Ter Steege).

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×