Leerlingen van de Lorentzschool testen de app uit (Foto's: Emile van Aelst).

Stichting Bevrijding Leiden lanceert bevrijdingsapp

Dit jaar is het precies 70 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitsers. Speciaal hiervoor heeft de Stichting Bevrijding Leiden samen met Erfgoed Leiden een bevrijdingsapp ontwikkeld. De app vertelt de verhalen achter veertig gevels waar iets bijzonders gebeurd is tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Leerlingen uit groep 8 van de Leidse Lorentzschool mochten de app woensdag uitproberen. Ze wandelden door de hele stad om zo haar wrede geschiedenis te ontdekken, maar ook om te leren dat het leven gewoon doorging tijdens oorlogstijd.

Op de site kan je de app downloaden.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×