Weer discussie over toekomst Muziekhuis en Qbus in Leidse raad

GroenLinks wil dat de gemeenteraad zich opnieuw buigt over de plannen van het college om de exploitatie van het Muziekhuis en concertzaal Qbus per 1 mei over te doen aan BplusC. Volgens GroenLinks-raadslid Ashley North is er gisteren nieuwe informatie bekend geworden bij de raadsleden. Wat precies wil hij nog niet zeggen, omdat hij nog niet alle informatie heeft, maar heft komt volgens North neer op een wijziging van beleid die eerst aan de raad had moeten worden voorgelegd.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/200163741″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

GroenLinks-raadslid Ashley North wil dat de raad zich nogmaals buigt over de toekomst van het Muziekhuis.

Waar het op neer komt is dat de Stichting Muziekhuis Leiden subsidie krijgt van de gemeente. In een uitvoeringsovereenkomst (UVOK) staat wat het Muziekhuis in elk geval moet doen voor die centen. Volgens North is dat onder andere het organiseren van concerten (in de Qbus). In de nieuwe overeenkomst tussen de gemeente en BplusC zou die eis niet meer staan. Een wijziging van beleid dus.

Volgende week wil North de kwestie bespreken in de raadscommissie. In de raadsvergadering van 30 april komt er dan alsnog een voorstel om de exploitatie bij de huidige stichting te laten. Als dat voorstel wordt verworpen, kan het stichtingsbestuur meteen de sleutels inleveren. De exploitatie wordt dan een dag later overgenomen door BplusC.

Cultuur Leiden Politiek Muziekhuis muziekhuis123


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×