Zorgen bij CDA om verwarde personen

1

Het CDA in Leiden maakt zich zorgen over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen. Hierdoor wordt de capaciteit van de politie extra belast. Het CDA vindt dat de politie niet de geschikte partij is om deze mensen op te vangen. De gemeenteraadsfractie ziet dat in Leiden het aantal overlastgevallen met 574 incidenten in 2014 34% hoger ligt dan landelijk en wil daarom actie van het gemeentebestuur.

Het CDA raadslid Roeland Storm vindt dat deze verwarde personen niet onbedoeld in een strafrechtelijk traject horen te belanden, maar in de hulpverlening. Hij vraagt daarom aan Burgemeester en Wethouders uitleg over het aantal incidenten. Ook wil hij weten welke maatregelen het College van B&W gaat nemen om de toegenomen overlast te verminderen en de werkdruk bij de politie te verminderen. 

Opvallend is dat het aantal meldingen in Leiden per 10.000 mensen veel hoger is dan in grote steden als Den Haag, Utrecht. Ook Alphen aan den Rijn en Delft hebben minder overlast.

Delen

1 reactie

  1. Kan het CDA zich ook zorgen maken over de bejaarde die niet meer in een bejaarde tehuis terecht kunnen komen .

Over de auteur

Je bent nu offline