CDA-raadslid Roeland Storm bij zijn be√ędiging. (Foto: Chris de Waard)

Zorgen bij CDA om verwarde personen

Het CDA in Leiden maakt zich zorgen over het groeiend aantal incidenten met verwarde personen. Hierdoor wordt de capaciteit van de politie extra belast. Het CDA vindt dat de politie niet de geschikte partij is om deze mensen op te vangen. De gemeenteraadsfractie ziet dat in Leiden het aantal overlastgevallen met 574 incidenten in 2014 34% hoger ligt dan landelijk en wil daarom actie van het gemeentebestuur.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/201258868″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het CDA raadslid Roeland Storm vindt dat deze verwarde personen niet onbedoeld in een strafrechtelijk traject horen te belanden, maar in de hulpverlening. Hij vraagt daarom aan Burgemeester en Wethouders uitleg over het aantal incidenten. Ook wil hij weten welke maatregelen het College van B&W gaat nemen om de toegenomen overlast te verminderen en de werkdruk bij de politie te verminderen. 

Opvallend is dat het aantal meldingen in Leiden per 10.000 mensen veel hoger is dan in grote steden als Den Haag, Utrecht. Ook Alphen aan den Rijn en Delft hebben minder overlast.

Nieuws Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×