Foto: PR.

Dit jaar toch geen Glibberbal

De organisatie van het Glibberbal heeft besloten dat de tweede editie die op 21 juni gehouden zou worden in het Huigpark niet doorgaan. Het is niet gelukt om de benodigde 55.000 euro bij elkaar te krijgen.

De organiserende stichting moet het hebben van bijdragen van partners, sponsoren en de gemeente om het evenement mogelijk te maken. “Het Glibberbal is gratis toegankelijk en dus zijn er geen inkomsten uit bijvoorbeeld kaart- of drankverkoop,” laat woordvoerder Mels Hartman weten. “De eerste editie was met meer dan 6.000 bezoekers een groot succes we vinden het dan ook verschrikkelijk om deze beslissing te moeten nemen.”

Hartman: “Er is de afgelopen acht maanden keihard gewerkt en alle plannen stonden als een huis. Het terrein is omgegooid en rondom de baan zou 2,5 keer zo groot worden. Alle promotie stond klaar en de aanmeldingen van deelnemers stromen al weken in zulke grote getale binnen dat de inschrijving bijna vol zat. Extra zuur dus dat het dan zo laat in het proces nog stuk moet lopen op de financiering.” Dat de stekker er nu uit wordt getrokken, heeft te maken met verschillende deadlines wat betreft productie en promotie.

Het annuleren van de tweede editie in 2015 betekent volgens de organisatie niet het definitieve einde van de Leidse ‘Te Land, Ter Zee en in de Lucht’. “Alle vooruitgang die het afgelopen jaar geboekt is, heeft geen houdbaarheidsdatum en we gaan ons de komende tijd richten op de financiering voor een tweede editie in 2016,” aldus Hartman die hoopt dat alle deelnemers die zich voor juni hebben ingeschreven volgend jaar alsnog van de partij zullen zijn.

Advertentie

Leiden glibberbal


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×