Dit jaar toch geen Glibberbal

7

De organisatie van het Glibberbal heeft besloten dat de tweede editie die op 21 juni gehouden zou worden in het Huigpark niet doorgaan. Het is niet gelukt om de benodigde 55.000 euro bij elkaar te krijgen.

De organiserende stichting moet het hebben van bijdragen van partners, sponsoren en de gemeente om het evenement mogelijk te maken. “Het Glibberbal is gratis toegankelijk en dus zijn er geen inkomsten uit bijvoorbeeld kaart- of drankverkoop,” laat woordvoerder Mels Hartman weten. “De eerste editie was met meer dan 6.000 bezoekers een groot succes we vinden het dan ook verschrikkelijk om deze beslissing te moeten nemen.”

Hartman: “Er is de afgelopen acht maanden keihard gewerkt en alle plannen stonden als een huis. Het terrein is omgegooid en rondom de baan zou 2,5 keer zo groot worden. Alle promotie stond klaar en de aanmeldingen van deelnemers stromen al weken in zulke grote getale binnen dat de inschrijving bijna vol zat. Extra zuur dus dat het dan zo laat in het proces nog stuk moet lopen op de financiering.” Dat de stekker er nu uit wordt getrokken, heeft te maken met verschillende deadlines wat betreft productie en promotie.

Het annuleren van de tweede editie in 2015 betekent volgens de organisatie niet het definitieve einde van de Leidse ‘Te Land, Ter Zee en in de Lucht’. “Alle vooruitgang die het afgelopen jaar geboekt is, heeft geen houdbaarheidsdatum en we gaan ons de komende tijd richten op de financiering voor een tweede editie in 2016,” aldus Hartman die hoopt dat alle deelnemers die zich voor juni hebben ingeschreven volgend jaar alsnog van de partij zullen zijn.

Delen

7 reacties

  1. Ik begreep eigenlijk niet waarom er een 2e editie kwam, want het was helemaal geen succes vorig jaar! Ja, er waren veel bezoekers, maar die kwamen af op de belofte veel karretjes naar beneden te zien komen! Er waren er op de dag zelf maar 8. Ik heb 3 uur in het park gestaan en welgeteld 4 karretjes naar beneden zien komen. Wat een flop!

      • Haha, wat een rare reactie. Als er groots wordt aangekondigd dat er een soort Ter land, ter zee en in de lucht gaat plaatsvinden met heel veel karretjes, dan ga je daar naar kijken. Waarom zelf meedoen als je van te voren niet weet dat er maar zo’n lullig aantal meedoet? Als er iets groots wordt aangekondigd, dan moet het ook groots zijn. En niet voornamelijk Barry Badpak laten zingen en af en toe eens een wagentje naar beneden.
        Ik kom als publiek en niet als deelnemer, anders had ik zeker voor een wagentje gezorgd.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline