Winnaars van de Leiden Marathon vorig jaar bij de vrouwen. (Archieffoto: J.P. Kranenburgh).

25-jarige Leidse marathon zoekt handen

Het is dit jaar de 25e keer dat de Leidse marathon zal worden gelopen. Het is een van de sportieve hoogtepunten in het jaar van Leiden en de regio. De marathon werd voor het eerst georganiseerd in 1991. De route, combineert de historische binnenstad van Leiden combineert met negen dorpen in het Groene Hart. Hierdoor lopen de marathonlopers door een typisch landschap met polders, molens en koeien.

Als het draait ziet het er mooi uit, zo’n grote marathon. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Er zijn honderden mensen soms het hele jaar, soms maanden, soms dagen mee bezig. Op de dag zelf (17 mei) zijn er in en om Leiden meer dan duizend mensen bezig om alles in goede banen te leiden. Stuk voor stuk betrokken vrijwilligers waar wij beretrots op zijn.

Vind jij het leuk om daar deel van uit te maken en te helpen om de 25e Leiden Marathon tot een succes te maken? Met name langs het parcours, in de dorpen Koudekerk, Hoogmade, Roelofarendsveen, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Leiderdorp kunnen wij nog mensen gebruiken.

Een medewerker krijgt natuurlijk prima instructies, maar ook een shirt, een jack, een lunchpakket, een feest met buffet en… een geweldige dag.

 

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×