Burgemeester Lenferink wil het bed-bad-brood-akkoord dinsdag in het college bespreken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse college spreekt dinsdag over bed, bad en brood

“De gemeente Leiden heeft naar aanleiding van een eind vorig jaar aangenomen motie in de gemeenteraad de voorbereidingen voor de opvang van ongedocumenteerden (Bed, Bad en Brood) al eerder in gang gezet,” dat laat een woordvoerder weten. Momenteel is er ook nu al beperkte opvang voor ongedocumenteerden beschikbaar.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/175787477″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

In november vorig jaar zei burgemeester Lenferink al dat Leiden zich het lot van de ongedocumenteerden moet aantrekken.  Veel gebeurt achter de schermen en buiten de reguliere kanalen.

 

Naar aanleiding van de ontwikkelingen in Den Haag heeft het college van burgemeester en wethouders nog geen gelegenheid heeft gehad om de consequenties van het compromis in kaart te brengen en daarover een standpunt te bepalen. Aanstaande dinsdag zal het college hierover spreken.

Nieuws Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×