Onder meer de Katwijkse burgemeester Wienen en de Leidse burgemeester Lenferink nemen deel aan het rondetafelgesprek.

Burgemeester Lenferink bij hoorzitting bed, bad, brood

Op dit moment houdt de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie een hoorzitting over de bed, bad en broodvoorziening. De hoorzitting is te volgen via www.tweedekamer.nl/vergaderingen/commissievergaderingen/details?id=2015A01907.

Onder andere burgemeester Lenferink voeren er het woord, ook zijn Katwijkse collega Wienen sprak de commissie toe. Hij deed dat namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Wienen noemde onder meer het beboeten van gemeenten die doorgaan met het bieden van bed, bad en brood onacceptabel. “Zo’n boete kan geen deel uitmaken van een akkoord. Dat is in strijd met bestaande afspraken met de gemeenten.”

In Leiden verblijven ongeveer 100 zogenaamde ‘ongedocumenteerden’ liet burgemeester Lenferink de commissie weten. “Dat is een schatting. Met mensen met wie we geen contact hebben, hebben we geen contact.” Voor wat betreft het bieden van een bed- bad en brood-voorziening denkt Leiden dat het om ongeveer 20 mensen gaat. Daarnaast vangt Leiden jaarlijks nog zo’n 50 mensen op voor wie nog enig perspectief is.

Eerder zei voorzitter Hilde Jansen van de Stichting uitgeprocedeerde Vluchtelingen (STUV) dat er momenteel een vijftal illegaal in ons land verblijvende vluchtelingen worden opgevangen in een tijdelijke voorziening.

De hoorzitting wordt gehouden als voorbereiding voor het debat in de Tweede Kamer dat voor morgen op de agenda staat.

Leiden Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×