Dit bloemstuk werd vrijdagmiddag ter ere van 70 jaar bevrijding geplaatst onder de gedenksteen aan de Hooglandse Kerkgracht. Vanochtend bleken de bloemen verdwenen te zijn. (Foto: PR).

70 jaar bevrijding van start aan Hooglandse Kerkgracht

De viering van 70 jaar bevrijding is vrijdagmiddag met een bijeenkomst in de Lutherse kerk van start gegaan. Na de bijeenkomst was er een bloemlegging onder de gedenksteen aan de Hooglandse Kerkgracht en de opening van een fototentoonstelling.

H-1945-9-mei-bevrijdingsbal-Museum-van-Volkenkunde

Een bevrijdingsbal in het Museum van Volkenkunde te Leiden op 9 mei 1945. Dit is één van de foto’s die tijdens de tentoonstelling te zien zijn.

Bestuurslid Annette Los legde namens de Vereniging Pancras-West een bloemstuk neer onder een gedenksteen aan de Hooglandse Kerkgracht. De bloemen werden geplaatst om de bevrijders te eren en 70 jaar bevrijding te vieren.

Verdwenen

Vanochtend bleek het bloemstuk verdwenen te zijn. “Dat er mensen zijn die kennelijk geen respect voor onze bevrijders kunnen opbrengen, bedroeft ons zeer”, aldus Jaap van Meijgaarden, voorzitter van Vereniging Pancras-West.

Fototentoonstelling

Er werd vrijdag ook een fototentoonstelling geopend. Het thema van deze fototentoonstelling is het ‘leven in Leiden tijdens de oorlog’. De tentoonstelling is tot 8 mei op de Hooglandse Kerkgracht te bewonderen.

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×