Boten van de reddingsbrigade. (Foto: PR).

Grote oefening reddingsbrigades

Op zaterdag 9 mei 2015 zal de eerste regionale oefening voor de reddingsbrigades in de veiligheidsregio Hollands Midden plaatsvinden. Tijdens de oefeningen staat samenwerken centraal. Het doel is om de leden van de verschillende reddingsbrigades met elkaar kennis te laten maken en hun kennis op het gebied van varend redden met elkaar te laten delen.

Alle deelnemende reddingsbrigades maken deel uit van de regionale voorziening reddingsbrigades (RVR) Hollands Midden. Doordat de reddingsbrigades van Alphen aan den Rijn, Gouda, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Waddinxveen de handen in een hebben geslagen, kunnen zij zich beter voorbereiden op hun inzet bij grootschalige waterhulpverleningen en overstromingen.

De oefening zal plaatsvinden tussen 11:00 uur en 16:00 uur op het vaargebied de Kagerplassen. Er zal een route gevaren worden die start in de Doeshaven. Via de Dwarswatering zal er naar ‘t Joppe gevaren worden, om vervolgens via de Zijl en de Oude Rijn terug te keren naar de Doeshaven.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×