Vrienden van het Singelpark: Zaterdag meedoedag in Huigpark

3

Aanstaande zaterdag gaan de Vrienden van het Singelpark samen met die van het Huigpark weer aan de slag. Dit keer worden de handen uit de mouwen gestoken in het Huigpark (achter het Stadsbouwhuis). Wie het leuk vindt om mee te zagen, verven, graven, timmeren en denken – kan vanaf 14.00 uur langskomen.

Voorzitter Conny Broeyer van de Vrienden van het Singelpark over de meedoedag in het Huigpark.

Het wordt zaterdag ook de eerste keer dat er planten worden overgebracht van de kweektuin naar het Singelpark zelf. Die speciale kweektuin werd in april 2013 geopend en is bedoeld om allerlei bomen, struiken en planten op te kweken die bewoners er inleveren. Zo wordt het Singelpark echt van iedereen.

Het doel is plezier hebben en samen aan een mooi park werken. Op Facebook staat op “Singelpark” meer informatie. Aanmelden hoeft niet maar is wel makkelijk. Het kan via www.singelpark.nl.

Delen

3 reacties

  1. daar gaat het gedoe weer huigpark was helemaal opgeknapt en nu komen er weer zo groep natuurliefhebbers die er weer een zooitje van komen maken. Misschien de oude struiken terug plaatsen plus het prikkeldraad zoals het vroeger zat vlak bij de flat.
    wanneer gaat men inzien dat dit verspilde moeite en geld is. Wanneer gaan deze mensen dat ook erkennen laat staan ook als het een flater is toegeven en de gemaakte kosten door de gemeente terug betalen aan ze????

  2. Hendrikschp op

    Nou, nou, dit is wel erg negatief. Vorig jaar heeft de buurtvereniging eenjarige planten neergezet en daar werd het park een stuk vrolijker van zonder dat het opdringerig/verstorend werd. Wellicht is er iemand die zicht op het geheel houdt. Het park lijdt nu het meest van mensen die hun troep niet meenemen en honderbezitters die de poep van hun viervoeters niet opruimen.

  3. hendrik, dat het park daar onder lijdt ben ik met je eens. Hoe los je dat op niet door dit te doen, maar door een agent daar te plaatsen en die bonnen laten uitschrijven van 500 euro en direct laten afrekenen op het bureau dan verdient het park zichzelf terug en worden mensen weer opgevoed dat je dat niet hoort te doen. Leiden wil zich toch graag zien als grote stad kijk dan maar eens in steden in amerika en hoe het daar aan toe gaat.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline