Rondleiding op gerestaureerde historische begraafplaats Groenesteeg

De historische begraafplaats Groenesteeg is het afgelopen jaar grondig gerestaureerd. Aanstaande zondag wordt om 14.00 uur een rondleiding gegeven, waarbij het publiek te zien krijgt wat er na de restauratie veranderd is. Tijdens de rondleiding wordt zowel het herstel van de graven als het behoud van de natuur getoond.

Op deze zondag is ook de aula tussen 13.30 en 16.00 uur geopend. Naast de rondleiding over de restauratie, worden enkele korte films vertoond. Ook zijn uitgaven over de begraafplaats te koop, waaronder het nieuwe boek “Parel van het Leidse Singelpark – Restauratie van de historische begraafplaats Groenesteeg”.

Andere rondleidingen

De Stichting organiseert ook andere rondleidingen op begraafplaats Groenesteeg.  Op 7 juni is er bijvoorbeeld de rondleiding ‘Leidse Fabrikanten’, langs de graven van een aantal Leidse fabrikanten die op Groenesteeg begraven zijn. Op 5 juli wordt de rondleiding ‘Leidse Hoogleraren’ georganiseerd.

De begraafplaats is op alle dagen van de week tussen 9.00 en 17.00 uur geopend. Voor meer informatie kijk je op de website van begraafplaats Groenesteeg.

Audiofragment: Lodewijk Kallenberg over restauratie begraafplaats Groenesteeg

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline