Bollenstreek geeft jarige hortus een tulp cadeau

Gisteren heeft Paul Kessler, prefect van de Hortus Botanicus, de doop van een nieuwe laagbloeiende tulp verricht. De Hortus Botanicus heeft deze tulp, de ‘Garden of Clusius’,  aangeboden gekregen door De Bollenstreek die de hortus op die manier feliciteert met het 425-jarige bestaan.

De Garden of Clusius tulp is oorspronkelijk veredeld op het testcentrum voor siergewassen in Hillegom. Voor de kenners: het is een hybride van diverse botanische soorten. De tulp is circa 15-20 cm hoog en zeer rijk bloeiend. De bloeitijd is rond 10 mei. De vermeerderaar en eigenaar van deze tulp, Bloemkwekerij W. van Lierop & Zn. B.V. uit Anna Powlowna, gata er vanuit dat de tulp over een jaar of vijf in ruime aantallen op de markt zal worden gebracht.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×