(Foto's / video's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Leiden op z'n kop tijdens 3 oktober-viering

Het thema van Leidens Ontzet is dit jaar: ‘De wereld op z’n kop’. Opvallendste effect van dat thema: de optocht gaat de andere kant op. Maar eigenlijk is het precies andersom. In de eeuwige zoektocht van de 3 October Vereeniging naar een oplossing van de gaten in de optocht werd onderzocht of het zou helpen om de route iets in te korten. Dat is ook fijn voor de muziekkorpsen voor wie de 400 meter waarmee de optocht nu wordt ingekort volgens voorzitter Michiel Zonnevylle echt een verschil maakt. De vereniging verwacht dat de optocht ook beter zal doorlopen en daardoor een half uur korter zal duren.

Voorzitter Micheil Zonnevylle van de 3 October Vereeniging licht de wijzigingen toe.

De bouw van een parkeergarage bij de Lammermarkt heeft ook gevolgen voor de kermis. Die wordt kleiner omdat een flink deel van het plein niet beschikbaar is. Niet alle grote attracties kunnen daarom een plekje krijgen op de Leidse kermis, maar een aantal aansprekende attracties is er ook dit jaar gewoon weer bij. Het reuzenrad staat gewoon op de vertrouwde plek. De reuzenzweefmolen ‘Around the World’ krijgt waarschijnlijk een plek bij het station.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205254796″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Radio-interview met voorzitter Michiel Zonnevylle over de viering van dit jaar.

Doordat de kermis iets kleiner is dan normaal en alle exploitanten toch graag naar Leiden willen komen, zin er vaak hogere bedragen geboden voor een plek op de 3 oktoberkermis. De financiële schade van die kleinere kermis valt daardoor mee.

Het thema van de viering werd vrijdagavond bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering.

Hoe de overige programma-onderdelen worden ingevuld is voor het eerst in jaren niet bekend gemaakt tijdens de algemene ledenvergadering van de 3 October Vereeniging die afgelopen avond werd gehouden in het Academiegebouw van de Universiteit Leiden aan het Rapenburg. Voorzitter Zonnevylle: “Die informatie bleef dan vaak binnen de zaal en we zijn een echte ledenvereniging. Daarom zullen we de verschillende onderdelen van de viering de komende maanden in de stad presenteren bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld tijdens de Leiden Marathon en de Lakenfeesten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205255037″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Bestuurslid Martijn du Prie over de kleinere 3 oktoberkermis in verband met de bouw van de parkeergarage.

 

 

Advertentie

Cultuur Leiden 03102015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×