(Foto's: Chris de Waard).

Landmacht plaatst voetgangersbrug voor Leiden Marathon

Het 101 Genie Bataljon van de Koninklijke Landmacht is vandaag druk bezig met het bouwen van een tijdelijke voetgangersbrug over de Rijnsburgersingel. De brug is bedoeld voor voetgangers die tijdens de Leiden Marathon, komende zondag, van het centraal station naar het centrum moeten lopen. De brug is 4.20 meter hoog en 6.50 meter breed. De deelnemers aan de verschillende afstanden van de Leiden Marathon lopen onder de brug door. Maandag wordt de brug weer weggehaald.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/205278969″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Tjeerd Scheffer in gesprek met Maarten Mulder over de ‘luchtbrug’ die de landmacht heeft neergelegd.

(Video: Chris de Waard).

Omwonenden zijn niet te spreken over de tijdelijke brug. Ze voelen zich slecht geïnformeerd en bovendien zijn verschillende bewoners van mening dat de brug slecht gedrag beloont: “Omdat mensen vorig jaar toch het parcours overstaken, krijgen ze nu een brug van 30.000 euro!” Zegt een bewoonster ontstemd.

Ook in Zoeterwoude legt de landmacht, evenals de afgelopen twee jaar, een noodbrug neer. Hierover kunnen de lopers vanaf de Rijneke Boulevard de Rijn oversteken richting Koudekerk (hele marathon) of Leiderdorp (halve marathon).

Leiden Sport landmachtbrug leidenmarathon2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×