De Leiden Marathon gaat zaterdagavond van start met een 'nightrun' op de Garenmarkt. (Foto: PR).

Leiden Marathon morgenavond van start

De Leiden Marathon gaat morgenavond om 22.30 uur van start met de 5 kilometerloop. Op zondag worden de andere afstanden gerend, waaronder de klassieke 42 kilometer en het NK Halve Marathon. De Leiden Marathon wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd.

De route van de 5 kilometer is dit jaar aangekleed met lichteffecten. Zo wordt de eerste wedstrijd volgens de organisatie ‘een echte nightrun’. Alvorens deze eerste afstand is er zaterdag vanaf 12.00 uur een feestelijke opening op de Garenmarkt met onder meer dans, muziek en stadswandelingen.

Op zondag gaat de Leiden Marathon om 10.00 uur verder met het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon. Het is de eerste keer dat Leiden Marathon een officiële wedstrijd organiseert. Vervolgens gaat om 10.45 uur de klassieke 42 kilometer van start. Om 12.30 uur gaat de KidsRun van start, een ronde voor kinderen van 2 kilometer. Tot slot gaat om 14.30 uur de 10 kilometer van start.

parcours-Leiden-marathon-2015De Garenmarkt is sinds vandaag al afgesloten voor het evenement. Op welke plekken je dit weekend verkeershinder ondervind, zie je op de website van de gemeente. Ook kun je de het parcours van de Leiden Marathon raadplegen, hiernaast in een kaart weergegeven.

Spandoekenwedstrijd

spandoekenwedstrijd_LeidenMarathonDe eens zo populaire spandoekenwedstrijd keert terug bij de Leiden Marathon. Van de leukste spandoeken langs het parcours op 16 en 17 mei worden door de organisatie foto’s gemaakt. Het leukste spandoek wint een waardebon van 250 euro, te besteden bij Ton van Bemmelen Sports op de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude-Rijndijk. De nummers 2 en 3 krijgen een bon van 100 euro.

Leids Sport Film Festival

Gisteren ging het eerste Leids Sport Film Festival van start. Het evenement wordt georganiseerd door Leiden International Film Festival (LIFF). Er worden onder andere films vertoond over de topvoetballer Lionel Messi en de bekende wielrennersberg de Mont Ventoux. Het volledige programma en tickets zijn te vinden op de site van het LIFF.

Leiden Sport Leiden Marathon leidenmarathon leidenmarathon2015


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×