Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

3

In de nacht van zaterdag op zondag heeft er rond 03.50 uur op de Plesmanlaan een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser. Onderzoek van de politie wees uit dat de 25-jarige bestuurder van de personenauto onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fietser is door het ambulancepersoneel nagekeken en voor onderzoek meegenomen naar het LUMC.

Op het politiebureau werd de automobilist aan een nadere alcoholtest onderworpen. Daar blies de man 420 ug/L. Aangezien het om een beginnende bestuurder ging, is zijn rijbewijs ingevorderd. De bestuurder is met een ingevorderd rijbewijs en een rijverbod heengezonden. Vervolgens is hij enige tijd later toch weer achter het stuur gekropen en gaan rijden. Hij werd opnieuw aangehouden en moest weer blazen. Hij had nog steeds teveel alcohol in zijn bloed (295 ug/L) en kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Delen

3 reacties

  1. Tja, zoiets viel te verwachten.
    Snap niet dat:
    a. auto niet in beslag wordt genomen;
    b. betrokken persoon niet minimaal 1nacht wordt opgeslotrn.

    Moet zo’n iemand eerst iemand doodrijden voor men echt maatregelen neemt?

Je bent nu offline