Jubilerende Leiden Marathon trapt af met Lightrun

Niet één, maar twee dagen stond Leiden afgelopen weekeinde in het teken van de jaarlijkse marathon. Voor de 25e keer gingen vele duizenden lopers tot het uiterste om de gekozen afstand te volbrengen. En natuurlijk het liefste een beetje sneller dan de vorige keer. Dit jaar werd ‘de 5 van Ton van Bemmelen Sports’ al op zaterdag gelopen. Na zonsondergang wel te verstaan. Om 22.30 uur vond de start van deze eerste Leidse Night Run plaats op de Breestraat. daar was ook de finish.

The Night Run in beeld. (Video: ILoveLeiden.com).

Ook zaterdagmiddag waren de vele vrijwilligers van de Leiden Marathon al druk in de weer met alle voorbereidingen. Lopers inschrijven, hekken plaatsen, het parcours nog eens controleren. Er komt heel wat kijken bij de organisatie van zo’n loopevenement. Zelfs als je het al 25 jaar doet.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline