Met speciale start- en finishstenen werd de Leiden Marathon-organisatie door de gemeente Leiden gefeliciteerd met het 25-jarig jubileum. (Foto's: Emile van Aelst).

Speciale start- en finishtegels voor Leiden Marathon

“De Leiden Marathon gaat zijn zilveren jubileumjaar in als professioneel georganiseerd sportief fenomeen waar duizenden mensen naar uitkijken en velen actief aan meewerken. Het gemeentebestuur is trots op dit grootste Leidse sportevenement van het jaar.” Mooie woorden van sportwethouder Frank de wit gisteren bij de onthulling van twee speciale stenen: een startsteen op de Breestraat en een finishsteen aan de Aalmarkt. Een cadeautje van de gemeente: “De Leiden Marathon is ten slotte al 25 jaar een sportief fenomeen.”

Om het belang van de Leiden Marathon voor Leiden te benadrukken, heeft het stadsbestuur een vaste starttegel en ¬†een finishtegel laten plaatsen. “Deze twee ijkpunten symboliseren de grote dank aan de organisatoren van de Leiden Marathon. Zij brengen Leiden immers al jarenlang op alle fronten in beweging,” zo vond de wethouder die gisterochtend de starttegel ter hoogte van het Gangetje onthulde.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×