Op de website van de gemeente Leiden is een interactieve kaart te vinden waar de archeologische vondsten die zijn aangetroffen door het graven van de putten voor ondergrondse afvalcontainers. (Foto: gemeente Leiden).

Kinderen zeven Leidse geschiedenis

Komende woensdag kunnen kinderen meehelpen met het uitzoeken van archeologische vondsten uit Leidse grond. De gemeente Leiden vraagt hulp van deze jonge amateurarcheologen van acht tot en met twaalf jaar om mee te zoeken naar bodemschatten. Tijdens het graven van putten voor de ondergrondse afvalcontainers is veel grond verwijderd en in grote zakken bewaard. Nu wordt er gekeken wat er voor vondsten er mogelijk in het zand verstopt zitten.

De eerste opgravingen in de binnenstad leverden al leuke vondsten op. Zo werd op de Papengracht een zwaar gefundeerde muur gevonden van de kapel van het Barbaraklooster uit de veertiende eeuw. Op de website van de gemeente Leiden is een interactieve kaart te vinden waar de archeologische vondsten die zijn aangetroffen door het graven van de putten voor ondergrondse afvalcontainers.

Ook op woensdag 27 mei wordt er gezeefd. Op beide dagen kunnen kinderen van 13.00 – 16.00 uur op de Garenmarkt terecht om te helpen. Ieder half uur kan een groepje van ongeveer tien kinderen meehelpen.

Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×