Nieuwe afspraken met buurt over voorkomen overlast: Qbus blijft open

De gemeente Leiden en BplusC hebben een nieuw convenant gesloten met (een drietal) omwonenden van het Muziekhuis en concertzaal Qbus. Daarin zijn allerlei afspraken vastgelegd die ertoe moeten leiden dat er geen overlast ontstaat bij – met name – concerten in de Qbus. Die concerten mogen niet teveel herrie opleveren, of, zoals het in het convenant is opgeschreven: ‘ze moeten passen binnen de geluidsmogelijkheden van de zaal’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/206357510″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Wethouder Laudy over de nieuwe afspraken met de buurt, waarin ruimte blijft voor concerten.

Ook moeten de optredens in de concertzaal een relatie hebben met de activiteiten van BplusC en moeten ze op zondag tot en met donderdag om 23.00 uur afgelopen zijn. Op vrijdag en zaterdag is dat een uur later. Een uur na afloop van de optredens moet iedereen het pand hebben verlaten. Dan moeten ook de optredende bands klaar zijn met laden en lossen van apparatuur. Met uitzondering van speciale activiteiten of optredens. BplusC kan 12 keer per jaar een ontheffing krijgen om een uur langer door te gaan.

Naast de concertzaal zijn er ook afspraken gemaakt over het gebruik van de bovenbar en de oefenruimtes. De vaste geluidsinstallaties krijgen een verzegelde begrenzer en zo nodig worden ze geijkt.

Ook de nieuwe exploitant BplusC blijft concertzaal Qbus gebruiken voor optredens. Programmeur Hans van Polanen van – voorheen – het Muziekhuis kondigt vast aan dat op 28 mei The Wynntown Marshals op het podium van de Qbus staan. “Deze Schotse Jayhawks uit Edinburgh maken de meest voorbeeldige country van dit moment,” vindt Van Polanen. Kaartjes kosten een tientje en zijn net als voorheen te koop via www.muziekhuis.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×