Het Museum Volkenkunde opent in samenwerking met het Tropenmuseum en Afrika Museum het 'Research Center for Material Culture (RCMC)'. (Foto: PR).

Museum Volkenkunde opent nieuw onderzoeksinstituut

Het Museum Volkenkunde, Tropenmuseum en Afrika Museum openen vandaag het Research Center for Material Culture (RCMC). De drie musea fuseerden een jaar geleden. Het nieuwe RCMC is een instituut voor wetenschappelijk onderzoek naar culturele voorwerpen. Het nieuwe instituut is gevestigd in een van de historische gebouwen op het museumterrein van Museum Volkenkunde aan de Steenstraat 1 te Leiden.

Het programma van het instituut is ondergebracht in twee categorieën, namelijk het academic program en public program. Het academic program is gericht op nationale en internationale wetenschappers, conservatoren, collectiebeheerders en kunstenaars. Het public program biedt een podium voor publieke discussies en is gericht op academici, studenten en specifiek geïnteresseerden. Met dit programma wil het RCMC onderzoek voor een breed publiek toegankelijk maken.

Bibliotheek

In het RCMC is ook een bibliotheek gespecialiseerd op het gebied van materiële wereldcultuur gevestigd. Deze is toegankelijk voor iedereen die onderzoek wil doen naar materiële cultuur. De bibliotheek is van dinsdag tot vrijdag geopend tussen 12.00 tot 16.00 uur.

“Het RCMC is een uniek internationaal onderzoeksinstituut dat de beste onderzoekers uit een nationaal en internationaal netwerk samenbrengt en aan onze drie musea verbindt” aldus Stijn Schoonderwoerd, directeur van het Museum Volkenkunde, Tropenmuseum en Afrika Museum.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×