Mama of papa slechtvalk komt aanvliegen met een duif. Volgens de Leidse stadsbioloog Frits van der Sluis vormen stadsduiven de belangrijkste prooi voor slechtvalken: "Slechtvalken zijn koopjesjagers die voor de kiloknallers gaan. Wat in grote aantallen voor handen is, is de klos." (Foto: Paul Dijkman).

Slechtvalk gedijt goed in Leiden: vier kuikens bij energiecentrale

Bij de energiecentrale van E.ON Benelux aan de Langegracht zijn onlangs vier slechtvalken uit het ei gekropen. Waarschijnlijk zijn het twee jongetjes en twee meisjes. Namen hebben ze ook al: Sparkie, Guus, Bella en Roetsj.

Leiden slechtvalk


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×